Манчестър Юнайтед е отхвърлил възможността да привлече нападателя Карим Бензема. 36-годишният френски ветеран се смята, че напусне саудитския Ал Итихад само шест месеца след трансфера си в отбора от Джеда.

„Червените дяволи“ искаха да привлекат нов нападател под наем през януари, тъй като разполагат само Расмус Хойлунд и Маркъс Рашфорд, след като Антони Марсиал ще бъде аут за известно време, но Бензема няма да бъде този играч. Това се дължи на това, че не са готови да отговорят на евентуалните високи финансови изисквания на французина, който в момента печели по 86 милиона на година, твърди The Sun. Юнайтед внимава да обръща внимание на собствените си заплати и бюджет, за да остане в рамките на правилата за финансов феърплей.

Бензема премина в Ал Итихад през лятото от Реал Мадрид със свободен трансфер. Той отбеляза 12 гола в 20 мача, но нещата за него в Близкия изток не се получават, тъй като новият му клуб е едва на седмо място в първенството. Бензема е капитан на клуба, но се върна от зимната пауза този месец със 17 дни по-късно от очакваното, което доведе от изваждането му от състава за лагера на отбора по време на паузата в първенството.

Челси и родният му Олимпик Лион също са свързвани с бившия нападател на Реал Мадрид.