Манчестър Юнайтед сензационно може да погледне към легендата на Реал Мадрид и настоящ нападател на Ал Итихад Карим Бензема, твърди испанското издание Fichajes. Според информацията „червените дяволи“ са сред трите отбора, заедно с Реал и Олимпик Лион, които могат да вземат френския нападател под наем през януари.

„Червените дяволи“ имат проблеми в атака, след като Маркъс Рашфорд е бледа сянка на себе си от миналия сезон, когато отбеляза 30 гола. През тази кампания той има само три попадения. Лятното попълнение Расмус Хойлунд пък има едва един гол във Висшата лига до този момент, колкото и Антони Марсиал.

Очевидно е, че клубът има нужда от подкпреления в атака. Юнайтед бяха свързвани с Тимо Вернер преди преминаването му в Тотнъм и продължават да се интересуват от нападателя на Байерн Мюнхен - Ерик Максим Чупо-Мотинг.

Fichajes твърди, че Бензема е изправен пред сериозни проблеми в настоящия си клуб Ал Итихад, тъй като не е записал нито един мач от 26 декември. Смята се, че по решение на треньора Марсело Гаярдо, той няма да пътува с тима за кратката подготовка в Дубай. Преди това той пропусна и последните три тренировки в края на декември. В момента турнирът е в пауза заради турнира за Купата на Азия, който се играе в момента.

Това е алармирало някои от топ отборите в Европа и според испанския сайт Манчестър Юнайтед също е насочил поглед към френския нападател. Мениджърът Ерик Тен Хаг вярва, че Бензема би бил ценен актив за атаката на отбора и увеличаване на вътрешната конкуренция.