Манчестър Юнайтед ще играе с Кристъл Палас на стадион „Мелбърн Крикет Граунд“ през юли, съобщиха организатори, като отборите във Висшата лига подновяват предсезонните си турнета, които бяха спрени заради пандемията от коронавирус.

Кристиано Роналдо и съотборниците му в тима на „червените дяволи“ ще се изправят срещу представителя на А-лигата Мелбърн Виктори на 15 юли и Палас четири дни по-късно на съоръжението с капацитет 100 000 седящи места, като се очаква и сериозна посещаемост. „Изминаха две години откакто клубът пътува за последно на международно предсезонно турне, така че нямаме търпение да потеглим и да се съберем отново с нашите фенове в Австралия. Нашите мачове в Мелбърн ще бъдат прекрасна възможност за международните привърженици да видят отблизо техните любими играчи във вълнуващ график от срещи“, сподели главният оперативен директор на Юнайтед Колет Рош.

Вече стана ясно, че манчестърци ще се изправят и срещу Ливърпул на Националния стадион „Раджамангала“ в Банкок, който е с капацитет 51 000 седящи места, на 12 юли, в сблъсък определен като „Червената война“ от медиите и феновете в Тайланд. Когато Ливърпул игра с Виктори на „Мелбърн Крикет Граунд“ през 2013, 95 000 запалянковци посетиха срещата и организаторите очакват подобна бройка, когато Юнайтед гостуват на Мелбърн за първи път от 1999-а насам.

„Това е страхотна възможност да представим нашия клуб – Мелбърн Виктори, на света и шанс за нашите членове и фенове да видят специална организация и клуб с толкова голяма история“, каза наставникът на Виктори Тони Попович.

Турнето ще дойде след тежък сезон за „червените дяволи“, които вероятно ще са с нов мениджър дотогава след временното назначение на Ралф Рангник. Според информациите, клубното ръководство е провели разговори с треньора на Аякс Ерик тен Хаг, с наставника на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино и със селекционера на Испания Луис Енрике за поста.