Манчестър Юнайтед е готов да активира откупната клауза на централния защитник на Спортинг Лисабон - Гонсало Инасио. „Червените дяволи“ изпитват огромни проблеми в отбрана през настоящия сезон и подсилване на защитата ще бъде един от приоритетите за зимната селекция, а португалският национал е сред водещите имена в списъка за покупки, твърди „CM Jornal“.

Лисандро Мартинес ще отсъства до края на 2023-а година след влошаване на контузията на крака, докато Рафаел Варан изпадна в немилост поради собствените си фитнес проблеми. В резултат на това Хари Магуайър се радва на неочакван шанс за изява в сърцето на задната линия на Тен Хаг, където в момента Виктор Линдельоф и ветеранът Джони Еванс са другите алтернативни опции за наставника.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

На този етап обаче бъдещето на почти цялата централна отбрана на „червените дяволи“ е под въпрос. Еванс е в напреднала възраст и едва ли договорът му ще бъде удължен. Магуайър отдавна е спряган за трансфер, а Варан също може да бъде пуснат на пазара, ако не успее да си върне титулярното място, като интерес към него има от Саудитска Арабия. Затова на „Олд Трафорд“ усилено мислят за обновяване на защитата и са хвърлили поглед към Инасио.

22-годишният бранител има договор със Спортинг до 2027-а година, но се твърди, че в него има заложена клауза за откупуване на стойност 60 милиона евро, която е напълно по силите на клуб като Ман Юнайтед. „Червените дяволи“ обаче може да срещнат сериозна конкуренция за подписа на португалеца, който е свързван още с интерес от страна на Ливърпул, Реал Мадрид и Нюкасъл.