Придвижването на Андре Онана за Купата на африканските нации и да играе за Камерун стана обект на присмех сред футболните привърженици в социалните медии. Причината за това бе, че решението на стража беше да играе до последния възможен мач за Манчестър Юнайтед срещу Тотнъм Хотспър, след което да хване няколко полета, за да се придвижи до Абиджан, където беше първият мач на „непобедимите лъвове“ в турнира.

На 15-и януари Камерун игра с Гвинея, където участие трябваше да вземе и вратаря, но заради логистични проблеми с полетите, той закъсня за Кот дИвоар и не игра при равенството срещу гвинейците.

Това породи гнева у неговите сънародници заради отношението му спрямо националния отбор, а дебютът му в турнира беше при поражението с 1:3 от Сенегал. Именно в този мач пък Онана „се прояви“ негативно и бе винен за попадението, което Садио Мане реализира, а The Athletic обрисува колко е коствало това решение на вратаря да се забави максимално с присъединяването към националния си отбор.

Всички разходи са платени от клуба му Манчестър Юнайтед, който е отделил 80 хиляди паунда, за да може да се случи придвижването на Онана към столицата на африканската страна.