Спортният директор на Манчестър Юнайтед - Джон Мъртоу, е пътувал до Саудитска Арабия, където е преговарял за продажбата на някои играчи от настоящия състав, за да може „червените дяволи“ да съберат средства за нови попълнения през януари. Daily Mail твърди, че става дума за футболисти като Джейдън Санчо, Рафаел Варан, Антони Марсиал и Каземиро.

Смята се, че Мъртоу си е тръгнал от Саудитска Арабия без да постигне споразумение за каквито и да е трансфери, но е установил някои важни нови отношения за Юнайтед и са планирани допълнителни разговори.

Gulliver/GettyImages
41 снимки

След като похарчиха над 750 милиона паунда за нови попълнения миналото лято, клубовете на Саудитската професионална лига няма да бъдат толкова активни през януарския прозорец. Една от причините е, че много от 18-те клуба от елита на страната вече са попълнили своята квота за чуждестранни играчи, така че Юнайтед може да трябва да изчака до лятото, за да търгува с богатите саудитски клубове.

Продажбата на Санчо е приоритет на Юнайтед за януари, тъй като английският флангови нападател беше изваден от първия отбор, откакто нарече мениджъра Ерик Тен Хаг лъжец. Това се случи след поражението на „червените дяволи“ от Арсенал във Висшата лига през септември. Юнайтед също би изслушал всякакви оферти за Варан, Марсиал и Каземиро, но няма да ги принуди да напуснат, тъй като и тримата остават важни фигури в отбора на Тен Хаг.