Манчестър Юнайтед е готов да плати сериозната откупна клауза на нападателя на Спортинг Лисабон Виктор Гьокереш. „Червените дяволи“ се нуждаят от повече опции в атака през лятото, тъй като Расмус Хойлунд е единствената опция за типичен централен нападател в клуба през по-голямата част от сезона.

Антони Марсиал прекара голяма част от сезона в лазарета, а Маркъс Рашфорд не успя да достигне формата си от миналия сезон. Хойлунд отбеляза гол в последните си шест мача във Висшата лига, но в петък стана ясно, че  ще бъде аут за около две-три седмици поради контузия.

Сега Fichajes съобщава, че Ман Юнайтед има сериозен интерес към шведския нападател Гьокереш. 25-годишният играч е описан като „едно от откритията на европейския футбол тази година, привличайки вниманието на цяла Европа благодарение на впечатляващото си представяне на терена“. Роденият в Стокхолм нападател е в отлична форма този сезон, отбелязвайки невероятните 29 гола в 32 мача за Спортинг Лисабон.

Испанското издание настоява, че треньорът на Спортинг Рубен Аморим е получил уверение, че на нападателя ще бъде позволено да напусне само, ако някой плати откупната му клауза в размер на 100 милиона евро. Fichajes допълва, че това е цена, която Юнайтед би бил готов да плати, за да осигури на мениджъра Ерик Тен Хаг още един качествен нападател за следващата година. Юнайтед е свързван с множество нападатели напоследък като Калъм Уилсън и Айвън Тони, но може би клубът гледа да привлече малко по-млад играч, като вариант е именно шведският национал.