Спортното ръководство на Милан в лицето на Паоло Малдини и Фредерик Масара в момента е в позиция на изчакване около смяната на собствеността в гранда и продължаването на техните договори. Съвсем скоро обаче ръцете на двамата могат да бъдат „развързани“ и те да действат с пълен размах.

Сред големите цели на Малдини и Масара са офанзивното дуо на Брюж Ноа Ланг и Шарл де Кетелар. Скаутът на „росонерите“ Ибрахим Ба наскоро дори пътува до Белгия, за да наблюдава нидерландеца и белгиеца в един от последните мачове на „черно-сините“.

„Гадзета дело Спорт“ пише, че Малдини е голям фен на Ланг и преговорите с агента му вече са започнали. Цената на бившия играч на Аякс е 22 милиона евро, а някои източници твърдят, че дори самият футболист се е съгласил на трансфер в червено-черната част на Милано.

Що се отнася до Де Кетелар, той е в радара на много големи клубове, а цената му е 40 милиона евро, което не изглежда „мисия невъзможна“ с оглед придобиването на миланския гранд от страна на RedBird.

Изданието допълва материала си, информирайки, че не е изключена и пакетна оферта за двамата атакуващи футболисти, с което да се решат много от проблемите на шампиона на Италия в офанзивен план.