Футболният Макаби Тел Авив остана без треньор, след като Оскар Гарсия реши да напусне клуба, заради напрегната политическа обстановка около Израел. Гарсия, който водеше юношеската формация на Барселона, имаше договор за две години с Макаби. Той бе доведен в израелския грандот новия спортен директор на клуба и бивш негов съотборник в Барселона Жорди Кройф.

Оскар Гарсия

източник: Gulliver/GettyImages

Кройф обясни, че решението на Гарсия е лично и клубът е действал  бързо, за да му намери заместник. „Имаме смяна на треньора. Оскар реши да напусне клуба, да напусне Израел.  Новият наставник е Пако Айестеран, който бе помощник на Рафа Бенитес в Тенерифе, Валенсия и Ливърпул. Той преминава в гранда от Тел Авив от мексиканския Естудиантес и ще се присъедини към отбора в Кипър, където ще се играе реваншът  с гръцкия Астерас Триполис в Лига Европа.

„Някои неща просто се случват в живота и трябва да премаме личните решения на хората. Разбирам решението на Оскар Гарсия и го приемам. Познавам го от много време, но се разделяме и започваме работа с новия треньор възможно най-скоро”, коментира още Жорди Кройф.

Пако Айестеран

източник: Gulliver/GettyImages

Израелският спорт бе засегнат сериозно от конфликта в Газа, като израелските отбор са принудени да домакинстват извън държавата в международните си срещи.