Отборът на Северна Македония достигна до най-престижната си победа в цялата си футболна история. Съседите ни надделяха с 2:1, и то като гост, срещу четирикратния световен шампион Германия и запази шансове за едно от първите две места в група "J" от квалификациите за Мондиал 2022. 37-годишният Пандев даде тон за успеха на македонците в края на първото полувреме, докато Илкай Гюндоган изравни от дузпа в 63-ата минута. В 85-ата Елиф Елмас отбеляза паметното попадение, донесло успеха на Северна Македония.

60 снимки

Гнабри изпусна първото положение пред вратата на гостите в Дуисбург, стреляйки в аут, а малко по-късно Леон Горетка нацели гредата. Доста пъти в хода на срещата германците бъркаха при изнасянето на топката, а след това на свой ред не успяваха да организират добра атака. 

В играта на домакините личеше известно подценяване и чистите положения пред вратата на Столе Димитриевски не бяха много. След средата на първото полувреме съседите ни започнаха малко по-продължително да задържат топката. В 27-ата минута Гнабри проби добре и шутира, но Димитриевски спаси. 

Тер Стеген се намеси за първи път в 40-ата минута след безобиден удар на Адеми. Малко по-късно обаче стражът на Барселона наистина трябваше да показва класа и го направи, избивайки опасен изстрел на Алиоски. Гостите определно натрупаха увереност и точно преди почивката поведоха. Барди успя да намери непокрития Пандев и ветеранът не сбърка, пращайки топката в мрежата зад Тер Стеген. 

И в първите минути след началото на второто полувреме германците не бяха убедителни. Льов реагира, като пусна в игра Тимо Вернер и Амин Юнес вместо Хавертц и Госенс. След малко повече от час игра звездата на Лийдс Алиоски повали в наказателното поле Лерой Сане. Дузпата беше изпълнена от Илкай Гюндоган, който прати топката в обратния ъгъл на Димитриевски и изравни. За халфа на Ман Сити това беше гол №10 за Германия в 45-ия му мач с екипа на Бундестима. 

Въпреки това гостите чрез Елиф Елмас вкара втория гол пет преди края и по този начин Маншафта беше "на колене" пред Северна Македония.