Нападателят Луис Суарес разкри, че се завръща в родния си клуб Насионал, 16 години след като напусна уругвайския тим, за да играе в Европа. 35-годишният футболист премина през академията на Насионал, но напусна клуба през 2006 година, присъединявайки се към нидерландския Грьонинген за един сезон, преди да се премести в Аякс.

Последва впечатляващ престой в Ливърпул и след шест прекрасни сезона в Барселона, той се премести в Атлетико Мадрид през 2020 година. Нападателят помогна на „дюшекчиите“ да спечелят Ла Лига през сезон 2020/2021, като отбеляза 21 гола, но нямаше същото въздействие през миналия сезон и напусна това лято, след като договорът му изтече и не беше подновен.

Астън Вила беше свързван със Суарес, където мениджър е бившият му съотборник в Ливърпул  Стивън Джерард. Спекулираше, че той мое да заиграе и в Щатите, където интерес проявява Лос Анджелис ФК и Сиатъл Саундърс. Смята се, че той е отхвърлил оферти и от колоси като Ривър Плейт и Борусия Дортмунд, за да се завърне в Уругвай.

Сега ветеранът публикува видео в профила си в „Twitter“, за да обяви завръщането си в Насионал:

„Вече постигнах предварително споразумение да се присъединя към Насионал, за мен беше невъзможно да кажа не на тази възможност. Надявам се, че окончателните подробности ще бъдат решени скоро, за да завършим официално сделката“, бяха думите на Суарес.

Суарес вкара 32 гола в 67 мача за Атлетико. Той ще опита да върне Насионал на върха в Уругвай, след като през миналия сезон титлата бе спечелена от големия съперник Пенярол.