Отборът на Ливърпул е готов да стартира преговори със Спортинг Лисабон за трансфера на Матеус Нунес. Говори се, че „червените“ в момента смятат своя летен трансферен бизнес за приключен след привличането на Фабио Карвальо, Дарвин Нунес и Калвин Рамзи, но изглежда, че може да има едно последно ново име преди началото на новия сезон във Висшата лига.

Ливърпул все още е отворен да проучи възможността да вземе нов полузащитник, за да запълни най-накрая празнината, оставена от Джорджиньо Вайналдум, който се присъедини към Пари Сен Жермен със свободен трансфер миналото лято. Очакваше се Алекс Окслейд-Чембърлейн да напусне, но сега английският национал ще остане на „Анфийлд“ за последната година от договора си.

Сега „Correio da Manha“ в Португалия съобщава, че Ливърпул е влязъл в битката за Нунес. Челси и  Манчестър Сити също следят 23-годишния играч, който се очаква трябва да играе за Португалия на Световното първенство в Катар.

Вестникът твърди, че 23-годишният футболист сега е приоритетна цел на Ливърпул, който е готов да започне официални преговори. Очаква се Спортинг да иска около 50 милиона евро за усугите на халфа.

Ливърпул продължава да се интересува и от халфа на Борусия Дортмунд Джуд Белингам. Твърди се, че „червените“ са разпитали „жълто-черните“ дали английският национален полузащитник ще бъде на разположение за продажба това лято.

Дортмунд обаче категорично са обявил, че няма да се разделя с друг основен играч след преминаването на Ерлинг Халанд в Манчестър Сити. Вместо това Ливърпул ще трябва да изчака до 2023 година, ако искат да вземат Белингам.