Ливърпул ще играе със съперника си от Висшата лига Кристъл Палас в Сингапур през юли, съобщиха организаторите, при завръщането на предсезонните мачове в Азия след паузата заради пандемията от коронавирус.

Мърсисайдци, който в момента са втори във Висшата лига,  за последно бяха в Сингапур за открита тренировка през 2011 година. Мачът на Националния стадион в Сингапур на 15 юли ще бъде първият път, в който Палас играят в страната.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Футболът от Висшата лига е популярен в Азия и топ отборите редовно правеха предсезонни турнета в региона, преди пандемията от COVID-19 да затвори граници в световен мащаб. Но предвид свалянето на ограничителните мерки в редица страни, предсезонните мачове се завръщат сред отборите.

Манчестър Юнайтед също вече обяви двубои в региона. „Червените дяволи“ се изправят срещу Ливърпул на 12 юли в Банкок, а след това се насочват към Австралия, където ще играят с тима от А-лигата Мелбърн Виктори на 15 юли и Кристъл Палас четири дни по-късно. И двете приятелски срещи ще се изиграят на стадион „Мелбърн Крикет Граунд“.