Представители на Ливърпул са летели до Бразилия, където са преговаряли с централния защитник на Сао Паоло Лукас Бералдо миналата седмица и се надяват да го убедят да се присъедини към „червените“. Мениджърът Юрген Клоп иска да подпише с нов играч на тази позиция и може да се хвърли за него още през януари, ако бъде договорена цената му, съобщава The Sun.

Ливърпул следи 19-годишният Бералдо от месеци, който е в Сао Пауло от дете и отскоро вече играе редовно за първия отбор. Мърсисайдци искат да действат бързо, в случай че съперниците се включат с по-добри оферти.

Бералдо е записал общо 34 мача във всички турнири за бразилския тим през 2023-а година, в които се е отчел с едно попадение и девет жълти картона. Той е оценяван на около 20 милиона паунда от Сао Паоло, като договорът му с клуба е до лятото на 2026-а година.

Бералдо не е единственият бразилски футболист, от когото Ливърпул се интересуваше. „Червените“ бяха свързвани с трансфер на полузащитника на Флуминензе Андре Триндаде, който изигра важна роля за триумфа на своя отбор в Копа Либертадорес миналата седмица. Последните информации обаче сочат, че англичаните няма да привличат халфа.