Отборът на Ливърпул е близо до сключването на сделка с тима на Порто за Луис Диас. Колумбийското крило се утвърди като един от най-желаните таланти в Европа през последните 12 месеца.

На „Анфийлд“ смятат 24-годишния футболист за перфектен заместник на Мохамед Салах и Садио Мане, докато дуото участва на Купата на африканските нации този месец, твърди „Sun“. Мениджърът на „червените“ Юрген Клоп е останал впечатлен от изявите на Диас по време на двата мача между двата отбора в груповата фаза на Шампионската лига този сезон.

Изданието пише, че Клоп би предпочел да изчака до лятото, но отсъствието на най-добрите му нападатели, както и няколко проблеми с контузии, може да го накарат да се изкуши да извади парите за крилото още през този прозорец. Диас има клауза за откупуване на стойност от 67 милиона паунда, но Ливърпул се надява да го вземе за малко по-малко.

Той отбеляза 11 гола и шест асистенции във всички турнири за португалския гранд миналия сезон, преди да блесне и на Копа Америка миналото лято. Той завърши надпреварата с четири гола, колкото имаше и Лионел Меси. До момента през тази кампания Диас е отбелязал 12 гола в португалската Примейра лига.

Междувременно Ливърпул също е свързван и със звездата на Борусия Мьонхенгладбах Денис Закария. Според информациите обаче те ще трябва да се борят за подписа му с Манчестър Юнайтед. Дефанзивният полузащитник е привлякъл вниманието още на Барселона, Ювентус и Байерн Мюнхен.