Ливърпул е пратил скаути да наблюдават защитника Гонсало Инасио по време на победата на Португалия с 5:0 над Босна и Херцеговина, твърди 90min. 22-годишният футболист изигра своя четвърти мач за иберийците в понеделник вечерта в квалификационния им мач за UEFA EURO 2024, като записа асистенция и помогна за „сухата“ мрежа“ на отбора.

Освен че впечатлява на международно ниво, централният защитник блести и с екипа на клубния си Спортинг Лисабон, откакто проби в първия отбор през сезон 2020/2021. Инасио се превърна в ключов играч за отбора на Рубен Аморим, записвайки 129 мача за родния си клуб.

Силните му изяви не са останали незабелязани от Ливърпул, който е пратил скаути да наблюдават играча по време на победата като гост срещу Босна и Херцеговина. Той е един от редицата централни защитници, които мърсисайдци наблюдават в последните няколко месеца. „Червените“ в момента набелязват дългосрочни наследници на Жоел Матип и Върджил ван Дайк, които са на по 32 години и изглежда са минали най-добрите си години.

Освен централен защитник, Ливърпул следи внимателно и ситуацията с Педро Нето от Уулвърхемптън по време на победата на Португалия в Босна. Арсенал, Астън Вила и Атлетико Мадрид също се интересуват 23-годишното крило.