Отборът на Ливърпул следи звездата на Порто Отавио след успешното им привличане на Луис Диас от португалския отбор. Колумбийският национал пристигна при „червените“ през януари и моментално оказа влияние на „Анфийлд“.

25-годишното крило отбеляза два гола в 12 мача, но неговата технична и експлозивна игра са впечатлили Ливърпул най-много. Мениджърът Юрген Клоп е останал доволен от изявите му и сега е готов да погледне отново към Порто през лятото.

Съобщава се, че атакуващият полузащитник на „драконите“ и бивш съотборник на Диас – Отавио, е привлякъл интереса на Клоп и „червените“. Португалското издание „A Bola“ твърди, че има шанс 27-годишният футболист да се присъедини към мърсисайдци в края на този сезон.

Съобщава се, че „червените“ следят Отавио още миналото лято, но в крайна сметка не са пожелали да подпишат моментално със заместник на напусналия в посока Пари Сен Жермен Джорджинио Вайналдум. Вместо това, Клоп се обърна към младите Харви Елиът и Къртис Джоунс, за да добави дълбочина към халфовата линия.

Очаква се обаче, че от Ливърпул са готови да вземат утвърден играч в халфовата линия през идното лято, след като Джеймс Милнър и капитанът Джордан Хендерсън вече са над тридесет години. Отавио има 25 мача за Порто през този сезон в местното първенство, в които е отбелязал три гола и е асистирал за още 11.