Все повече картинката около това кой ще бъде новият мениджър на Ливърпул започва да се изяснява. След като в петък фаворитът за поста Шаби Алонсо официално обяви, че ще остане в Байер Леверкузен, то „червените“ се насочиха директно към треньора на Спортинг Лисабон Рубен Аморим.

Сега The Telegraph пише, че мърсисайдци ще трябва да платят откупната клауза в договора на 39-годишния португалец, ако искат да го вземат на „Анфийлд“ през лятото. Сумата обаче не изглежда толкова голяма – 15 милиона евро. Тя може падне до около 10 милиона евро, но след година. Подобна клауза гарантира, че ще бъде по-лесно за Ливърпул да се договори с португалския клуб, ако в крайна сметка реши наистина да назначи високо оценявания в клуба млад специалист.

По-рано в Португалия се твърдеше, че сумата за освобождаването на Аморим, който подписа нов четиригодишен договор през 2022-а година, е около два пъти по-висока от разкритата сега.

В петък се появиха информации, че Аморим е преминал успешно през анализите на мърсисайдци, базирани на данните от системата, използвана на „Анфийлд“. Очакванията са, че той скоро ще получи покана за директно интервю. В списъка с кандидати за нов мениджър на новите силни фигури в Ливърпул - Майкъл Едуардс и Ричард Хюз, попада още и предводителят на Брайтън Роберто Де Дзерби.