Садио Мане до часове ще напусне Байерн Мюнхен, за да стане съотборник на Кристиано Роналдо в Ал Насър. Тази сделка обаче ще има пряко отражение и върху бившия клуб на сенегалеца Ливърпул. Мърсисайдци продадоха Мане през миналото лято на баварците, които платиха 27.5 милиона паунда за нападателя. Допълнителни 7.5 милиона бяха заложени като бонуси, чието изпълнение изглеждаше почти сигурно на фона на постоянно представяне на Мане по време на престоя му на „Анфийлд“.

Сенегалецът изигра 38 мача за Байерн, в които вкара 12 гола и направи шест асистенции. Той обаче се контузи и пропусна Световното, а след това изпитваше трудности да възвърне формата си.

БТА / BTA
16 снимки

Сбиването с Лерой Сане след загубата от Манчестър Сити с 0:3 в Шампионската лига пък съвсем влоши ситуацията. Всичко това накара ръководството на Байерн да включи Мане в трансферния си списък. Баварците дори ще получат за него около 40 милиона евро, което означава, че ще компенсират загубите си от неуспешния трансфер на Мане, който прибираше по 250 000 паунда седмично на „Алианц Арена“.

Ливърпул обаче вече няма как да получи седемте милиона, които преди 12 месеца изглеждаха почти сигурни.