Ливърпул е много близо до това да се раздели със своя полузащитник Фабиньо. Според последните информации, бразилецът ще премине в саудитския Ал Итихад за сумата от около 40 милиона паунда. 29-годишният халф дори не е отпътувал с „червените“ за лагера на отбора в Германия. Смята се, че на Фабиньо вече му е позволено да премине медицински прегледи, след което да оформи подробностите около контракта си с клуба от Саудитска Арабия.

В същото време, капитанът на мърсисайдци - Джордан Хендерсън, ще пътува с отбора за Германия, въпреки че вече се е договорил с Ал Етифак за личните си условия, но двата клуба са далеч от разбирателство по трансферната сума. Иначе 33-годишният халф се очаква да получава по 700 хиляди паунда на седмица в отбора, който е воден от легендата на „червените“ – Стивън Джерард.

Ливърпул прави тотална реконструкция на халфовата линия. Клубът бе напуснат от Наби Кейта, Джеймс Милнър и Алекс Окслейд-Чембърлейн, а бяха привлечени Доминик Собослай от РБ Лайпциг и Алексис Мак Алистър от Брайтън. Продължава неясно да бъде и бъдещето на Тиаго Алкантара, което ще наложи мениджъра Юрген Клоп да продължи да търси нов дефанзивен халф.

Sky Sports пише, че цел №1 на мърсисайдци остава Ромео Лавия от Саутхемптън, а сред останалите опции, които „червените“ разглеждат, са Калвин Филипс от Манчестър Сити, Райън Гравенберх от Байерн Мюнхен и Софиан Амрабат от Фиорентина.

В петък се появиха информации, че Ливърпул може отново да насочи поглед и към Мойсес Кайседо от Брайтън, но трансферният гуру Фабрицио Романо съобщава, че Челси остава единственият клуб, който води преговори с „чайките“ за еквадореца. Смята се, че младият полузащитник дори се е споразумял за личните си условия със „сините“, а преговорите между двата клуба продължават и днес. Тимът от Южния бряг настоява да получи 100 милиона паунда за Кайседо, сума, която към момента лондончани отказват да платят.