Ливърпул е набелязал Рубен Аморим и Юлиан Нагелсман като потенциални алтернативи, ако клубът не успее да убеди основната си цел Шаби Алонсо да поеме мърсисайдци през лятото, съобщава The Telegraph.

„Червените“ ще играят финал за Карабао Къп в неделя срещу Челси, а ерата на Юрген Клоп е към края си. Миналия месец германецът шокира футболната общественост с решението си да се оттегли в края на сезона, въпреки че има още две годони от договора си. Сега от Fenway Sports Group (FSG), собствениците на Ливърпул от 2010-а година, вече старателно проучват кандидатите за нов мениджър.

Смята се, че 42-годишният Алонсо е предпочитаният избор. В момента бившият полузащитник на „червените“ е начело на Байер Леверкузен, който се е устремил към историческа първа титла от Бундеслигата. В петък вечер „аспирините“ поставиха абсолютен рекорд за германски отбор, след като вече в 33 поредни мача нямат загуба. На „Анфийлд“ обаче в никакъв случай не са сигурни, че ще убедят Алонсо, който има други възможности, включително да остане в Леверкузен или да премине в Байерн Мюнхен, когато Томас Тухел напусне през лятото.

Шаби Алонсо

източник: Gulliver/GettyImages

По тази причина ръководството на Ливърпул вече е определило две възможни алтернативи на испанеца. Първата опция е Рубен Аморим, който има договор за още два сезона след с португалския Спортинг Лисабон и мърсисайдци ще трябва да платят компенсация. 39-годишният специалист успя да изведе отбора до първа титла в последните 19 години, а през този сезон отново води люта битка с градския съперник Бенфика на върха. Аморим е считан за един от най-добрите млади треньори в Европа.

Рубен Аморим

източник: Gulliver/GettyImages

Юлиан Нагелсман пък в момента е селекционер на Германия, но договорът на 36-годишния треньор изтича след Европейското първенство през лятото. Той обаче ще бъде на разположение чак след края на турнира. Повечето медии твърдят, че почти сигурно той ще напусне поста след европейския шампионат независимо от изхода за Бундестима. Преди това Нагелсман бе наставник на Байерн, РБ Лайпциг и Хофенхайм.

Юлиан Нагелсман

източник: Gulliver/GettyImages