Манчестър Юнайтед и Ливърпул ще влязат в челен сблъсък през лятото за вратаря на американския Ню Инглънд Революшън - Джордже Петрович. И двата тима се очаква да търсят нов стаж през лятото и 23-годишният сръбски национал фигурира начело в списъците им.

Юнайтед все още преговаря със своя №1 Давид де Хеа за нов договор, този на резервния вратар Том Хийтън изтича през лятото, а наемът на Джак Бътланд от Кристъл Палас изтича в края на сезона. Дийн Хендерсън пък ще се завърне на „Олд Трафорд“ след престоя си под наем в Нотингам Форест, но едва ли ще бъде щастлив да бъде резерва на Де Хеа.

Gulliver/GettyImages
71 снимки

Междувременно Ливърпул може да загуби резервата на Алисон – Куивийн Келехър, тъй като продължават спекулациите около неговото бъдеще, докато третият страж Адриан има договор до лятото.

Петрович се присъедини към тима от МЛС миналия април и за това време заслужи много похвали както на клубно, така и на международно ниво. Юнайтед и Ливърпул следят младия вратар и са готови да изчакат как ще продължи развитието му преди да отправят оферти за него през лятото. Петрович се присъедини към Ню Инглънд Революшън от родния си Чукарички в Сърбия.