Отборът на Ливърпул е готов да се бори с Манчестър Юнайтед за подписа на Антони това лято, въпреки че настоящият мениджърът на звездата на Аякс Ерик тен Хаг вече се присъедини към „червените дяволи“. Проблемите с договора на Мохамед Салах обаче тепърва ще бъдат разрешавани на „Анфийлд“, което отваря възможност за трансфер на младия бразилец, който иска да напусне „Йохан Кройф Арена“ през лятото.

22-годишният футболист прекара две години в отбора от Амстердам, след като беше привлечен в тима именно от Тен Хаг, който ще замени Ралф Рангник на „Олд Трафорд“. Юнайтед все още се считат за фаворити за крилото именно заради връзката между играча и треньора.

Gulliver/GettyImages
56 снимки

Тен Хаг помогна да развие младежа, като тази година той отбеляза осем гола в 23 мача в Ередивизи. Според „UOLEsporte“, мърсисайдци са направили Антони една от големите си цели на летния трансферен пазар.

Това би било удар за Юнайтед, въпреки факта, че те имат предимството на Тен Хаг на своя страна. За много играчи би било трудно да откажат шанса да се преместят на „Анфийлд“ точно сега, като се има предвид само статута им в Европа.

Въпреки това бразилското издание пише още, че Ливърпул ще трябва да се справи с огромния си проблем със Салах. Договорът на египетския национал ще изтече в края на следващия сезон. Това поставя „червените“ в несигурна ситуация какво да правят това лято с нападателя и те трябва да вземат решение дали да продадат звездата си или не. Все пак обвързването на 29-годишния нападател с нов договор ще бъде техен основен приоритет.

И това може да отнеме много от ресурсите им, което означава, че всеки евентуален ход за Антони може да се наложи да отстъпи на заден план, преди ситуацията на Салах да бъде напълно уредена. Но дотогава Юнайтед може да успее да се задейства и да привлече бразилския национал, който е основна мишена и на „червените дяволи“.