Ливърпул е близо до сделка за привличането на звездата на Брайтън - Алексик Мак Алистър. Лично бащата и агент на полузащитника е резервирал полет до Англия тази седмица, когато се очаква трансферът да бъде завършен.

Аржентинското издание Tyc Sports описва подробно плановете на „червените“ да подпишат с Мак Алистър до лятото на 2028-а година след невероятния сезон на световния шампион с Аржентина на клубно и национално ниво.

Всичко, което остава, е да се договори трансферна сума с „чайките“, която според информациите може да достигне 70 милиона паунда.

Само един халф обаче няма да бъде достатъчен за мениджъра Юрген Клоп, като се смята, че Ливърпул се интересува и от уругвайския национал Мануел Угарте. Твърди се, че Спортинг Лисабон, където играе 22-годишния футболист, не таи много надежда, че ще го задържи, като се има предвид, че освобождаващата му клауза е в размер от 52 милиона паунда.

Le Parisien съобщава, че Пари Сен Жермен и Челси също готвят да отправят оферта за него, но Ливърпул е готов да плати клаузата му и да изпревари конкуренцията.