Националният отбор на Германия е амбициран да компенсира посредственото си представяне в турнира Лига на нациите от миналата година и да стартира устремно в квалификационната кампания за Мондиал 2022, заяви селекционерът на Бундестима Йоахим Льов.

Германците загубиха 0:6 от Испания в последния си мач в Лигата на нациите през ноември и отпаднаха рано от турнира, което бе предшествано и от разочароващото отпадане още в групите на световното първенство в Русия през 2018 година.

Льов, който обяви, че се оттегля от поста след европейското първенство това лято, призова своите играчи за пълна мобилизация за предстоящите мачове с Исландия утре у дома, гостуване на Румъния в неделя и домакинство на Северна Макдеония следващата сряда.

"Очаквам позитивна реакция, трябва да покажем, че имаме прогрес и да демонстриране скорост, боен дух и агресия в играта. Нужен ни е силен старт в квалификациите и да оставим в миналото разочарованието от ноември", коментира Льов на пресконференция.

Треньорът няма да може да разчита на контузения плеймейкър на Реал Мадрид Тони Кроос, който отпадна от състава заради мускулно разтежение.

"Леон Горецка, Гюндоган и Йозуа Кимих са в отлична форма и имаме достатъчно опции в средата на терена. Кроос винаги иска да играе, но лекарският щаб прецени, че това не е възможно на този етап", каза още Льов.

Той очаква тежък мач срещу Исландия.

"Спортът е много важен в Исландия, дори и през ледените месеци. Исландците имат манталитет на победители и никога не се предават, без значение от развоя на мача", каза още Льов.