Лийдс доскоро беше един от кандидатите за директна квота за Премиършип, но не спира да се дъни. Тимът от Йоркшир падна с 0:1 на свой терен от борещия се за оцеляване Рединг и записа трета поредна загуба. 

Този мач беше изключително драматичен, защото "кралските поданици" поведоха пет минути преди края, а в продължението на срещата Пабло Ернандес пропусна дузпа за домакините и пропусна поне да донесе точка. 

От началото си този двубой предложи равностойна и двуостра битка. Пиер-Мишел Ласога и Пабло Ернандес пропуснаха страхотни шансове за Лийдс, а Йон Бодварсон и Джоуи ван ден Берг не можаха да се разпишат за Рединг. 

Така се стигна до драматичната развръзка в края. В 85-та минута Ван ден Берг овладя една топка в центъра след съмнения, че има фаул срещу играч на Лийдс. Той обаче не се поколеба и изведе с един пас зад защитата Моду Бароу и гамбиецът с един хирургически точен удар откри резултата. 

Това обаче не беше всичко в този мач. В 92-та минута Лийдс имаше страхотен шанс поне да предотврати поражението. Тогава домакините получиха дузпа, но Пабло Ернандес подходи несериозно и пропиля страхотната възможност за гол. 

Така Лийдс остава с 20 точки на шестата позиция в класирането. Все пак тимът е само на четири точки от върха, където са Кардиф и Шефилд Юнайтед с по 24 точки. Рединг изпълзя от зоната на изпадащите и вече е с 12 точки в актива, с две повече от изпадащия Бъртън.