Временният мениджър Майкъл Скубала ще остане начело на Лийдс Юнайтед в предстоящия мач от английското първенство по футбол срещу съперника в битката за оцеляване Евертън. Това съобщиха от клуба, който се намира на едно място над чертата на изпадащите и на една точка пред „карамелите“.

Помощници на треньора ще бъдат Пако Гаярдо и Крис Армас.

Gulliver/GettyImages
43 снимки

„Много съм щастлив, че получих възможност да водя представителния отбор на Лийдс. Футболистите също реагираха положително на това. Ще се стараем да се изкачваме нагоре по таблицата, докато бордът на директорите търси постоянен мениджър“, заяви той, цитиран от Ройтерс.

Скубала, Гаярдо и Армас бяха начело на отбора и в двата мача срещу Манчестър Юнайтед, в които Лийдс записа равенство и загуба.

До това решение се стигна, след като последният кандидат за постоянен мениджър - бившият наставник на Аякс Алфред Шройдер, се отказа от възможонстта да застане начело на „белите“. Продължават разговорите с редица кандидати, като сред вариантите са бившият мениджъра на Тотнъм - Нуно Еспирито Санто, скойто в момента води Ал-Итихад, докато името на Стивън Джерард също е попаднало в полезрението на шефовете на клуба, макар че бившият треньор на Астън Вила има своите резерви към работата.

След като се разделиха с Джеси Марш преди седмица, в Лийдс получиха негативни отговори още от мениджъра на Уест Бромич Албиън Карлос Корберан, треньорът на Райо Валекано Андони Ираола, Арне Слот от Фейенорд, бившия наставник на Ривър Плейт Марсело Гаярдо, Маурисио Почетино и Шройдер.