В последните седмици редица футболни суперзвезди решиха да сменят сериозно обстановката като заиграят в Саудитска Арабия. Първи за това даде тон Кристиано Роналдо, който премина в Ал Насър през зимата, а след края на изминалия сезон той беше последван от играчи като бившия му съотборник в Реал Мадрид – Карим Бензема, Н’Голо Канте и Рубен Невеш. Още редица футболист като Калиду Кулибали, Едуар Менди, Рияд Марез, Бернардо Силва и Марсело Брозович, също са свързани с трансфери в местната Про Лига.

Един от играчите, който също е бил изкушен с парите от Саудитска Арабия, е бил голмайсторът на Барселона – Роберт Левандовски. Италианският журналист Николо Шира пише обаче, че полският национал е отхвърлил предложението от неназован местен тим.

Смята се, че предложението е било за договор до 2026-а година със заплата от 100 милиона евро на година. Той обаче е отхвърлил офертата, защото иска да остане в Барса.

Левандовски премина на „Камп Ноу“ миналото лято от Байерн Мюнхен, а настоящият му контрактът с каталунците е до края на сезон 2025/2026. През изминалата кампания полякът отбеляза 33 гола и даде осем асистенции в 46 мача във всички турнири.