Роберт Левандовски не е забравил церемонията за „Златната топка“ през 2020-а година, която не се проведе, шегувайки се, че нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема ще спечели тазгодишната награда, освен ако не бъде отново отменена.

Полският нападател бе водещият кандидат за спечелване на най-престижната индивидуална награда преди две години, но церемонията бе отменена за първи път в историята след първото раздаване на приза през 1956-а година заради пандемията от коронавирус.

Вместо това Лева получи наградата за Нападател на годината на церемонията през 2021, на която Лионел Меси от Пари Сен Жермен грабна седмата си „Златна топка“.

„Бензема е вероятно един фаворитите за „Златната топка“. Ако не я отменят, то вероятно ще спечели наградата“, сподели полякът пред „Movistar“.

Бензема се очаква да грабне приза на списание „France Football“ на церемонията в понеделник в Париж, след като помогна на отбора да триумфира в Шампионската лига и Ла Лига миналия сезон.

Байерн Мюнхен спечели Бундеслигата и ШЛ през сезон 2019/2020, като Левандовски наниза 15 гола в Европа по пътя към купата от най-престижния европейски клубен турнир. „Баварците“ надиграха ПСЖ на финала.

„Исках да кажа, че беше чест за мен да се изправя срещу него. Той заслужаваше да спечели наградата миналата година“, сподели Меси на церемонията миналата година.