Бившият защитник на Ювентус и настоящ на Унион Берлин Леонардо Бонучи разкри, че е отхвърлил оферта от Манчестър Сити през 2016 година на стойност повече от 100 милиона евро, докато още носеше екипа на гранда от Торино.

"През 2016-а бях близо до договор с Манчестър Сити. Те предложиха почти 100 милиона паунда (почти 115 милиона евро) на Ювентус, но заедно с клуба решихме да продължа в Торино", призна италианският футболист пред английския вестник The Sun.

"Имаше разговори и през 2017 година след като Ювентус ме постави за продажба, но в крайна сметка нещата трябваше да се случат така, както се случиха", добави Бонучи.

Бранителят напусна Ювентус, за да се присъедини към Милан с трансфер на стойност 40 милиона евро през 2017-а, но се завърна в торинския тим година по-късно.

"Би било страхотно постижение да бъда трениран от Пеп Гуардиола, защото той би помогнал за развитието му, но не мога да се оплаквам, защото спечелим много трофеи, индивидуални отличия и Европейското първенство. Винаги съм оставял сърцето да ме насочва и затова останах в Ювентус", продължи Леонардо Бонучи.

През миналото лято 36-годишният Бонучи премина в германския Унион Берлин, а наскоро бе свързан с евентуален трансфер в Рома.

Италианският защитник изигра 502 мача за Ювентус и отбеляза 35 гола. Той спечели осем титли в Серия А с клуба от Торин, плюс пет Суперкупи и четири Купи на Италия.

Леонардо Бонучи триумфира и с титлата от Еврошампионата през 2021 година с отбора на Италия, отбелязвайки гол срещу Англия на финала на стадион "Уембли" в Лондон.

Договорът му с Унион Берлин е до края на настоящия сезон. /БТА