Живата легенда на Барселона – Лионел Меси, може да се завърне на „Камп Ноу“ през 2024-а година. Това обяви спортният директор на каталунците Деко разкри, че има план да организира двубой в чест на аржентинец, след като реконструкцията на стадиона приключи.

Световният шампион прекара в клуба повече от 20 години, след което напусна през 2021-а, за да премине в Пари Сен Жермен. През миналото лято Жоан Лапорта се опита да го върне в Барселона, но Лео предпочете да премине в Интер Маями. В клуба обаче искат да организират бенефис на аржентинеца.

„Мисля, че ще направим такъв бенефис, но може би това ще стане, когато новият стадион бъде готов. Той винаги ще бъде най-големият идол на феновете в цялата история на клуба. Клубът имаше такива идоли като Кройф и Роналдо, но той може би е най-великият от всички“, заяви Деко.

„Меси със сигурност ще изиграе прощален мач в Барселона, но все още не мога да кажа кога точно. Той все още играе и се надявам да го прави още години напред, защото хората, които обичат футбола, ще се радват“, сподели още бившия португалския национал.