Нападателят на Интер Маями Лионел Меси няма да поднови договора си с клуба, съобщава El Nacional. Според източника, 37-годишният футболист ще напусне клуба през 2025-а година и ще се върне в Аржентина като свободен агент през 2026-а, за да завърши кариерата си в Нюелс Олд Бойс.

Меси играе за американския тим от миналото лято. Този сезон 37-годишният нападател записа 15 мача за Интер Маями, вкара 14 гола и направи 10 асистенции. Въпреки възрастта си, Лео продължава да бъде важна фигура на футболния терен и завръщането в родния клуб обещава да бъде емоционален край на кариерата му.

Символично е също, че преминавайки в Нюелс Олд Бойс, Меси ще следва пътя на Диего Марадона, който направи същото през 1993 г. В крайна сметка именно с легендарния аржентинец Лионел е сравняван през целия си живот.

Меси игра за тима от родния си град Росарио като юноша от 1994 до 2000 г., а след това нападателят многократно е заявявал, че завръщането в Нюелс Олд Бойс е една от целите му. Според Лионел тази стъпка ще бъде логичният завършек на успешната му кариера.

Аржентинецът спечели всички значими трофеи във футбола: Световното първенство в Катар и два пъти Копа Америка, Олимпийско злато, а на клубно ниво с Барселона вдигна четири пъти купата на Шампионската лига.