Американският футболен клуб Интер Маями официално подписа договор с аржентинския нападател Лионел Меси, съобщиха в събота от тима. Споразумението със световния шампион от Катар 2022 е до края на сезон 2025.

„Много съм развълнуван за следващата стъпка в моята кариера. Това е фантастична възможност и заедно ще продължим да изграждаме този невероятен проект. Идеята е да работим заедно, за да постигнем целите и наистина искам да помогна на новия ми отбор“, каза Меси.

Договорът стана официален, след като беше одобрен от Мейджър Лийг Сокър (МЛС), малко повече от пет седмици след като аржентинецът обяви, че ще премине в Интер Маями. Отборът ще го представи в неделя вечерта на своя стадион във Форт Лодърдейл, а първият домакински мач на Меси може да бъде още в петък - за Купата на лигата срещу Крус Асул.

Един от собствениците на Интер Маями и бившата футболна звезда - Дейвид Бекъм, също приветства Меси към клуба. Британецът сподели, че трансферът е една от мечтите, които е имал, когато се е захванал с работата си в отбора от Северна Америка.

„Преди 10 години, когато започнах начинанието си да създам нов клуб в Маями, казах, че мечтая да донеса най-страхотните световни играчи в този прекрасен град. Исках футболисти, които споделят амбицията, която аз имах, когато се присъединих към ЛА Галакси да помогна на футбола в САЩ да се развие и да създам наследството за следващото поколение в този спорт, който обичаме толкова много. Днес тази мечта се сбъдва. Не мога да бъда по-горд от това, че играч от калибъра на Лео се присъединява към нашия отбор, но и имам удоволствието да приветствам добър приятел, страхотен човек и красивото му семейство, които се присъединяват към общността на Маями“, каза Бекъм.

Официална пресконференция на Меси е насрочена за понеделник, а първата му тренировка с новия клуб ще бъде във вторник. По-рано Интер обяви, че договорът на аржентинеца ще бъде за две сезона и половина и той ще получава между 50 милиона и 60 милиона долара годишно, а общата стойност на контракта е между 125 милиона и 150 милиона долара.