Бившият защитник на Манчестър Сити и Атлетик Билбао - Аймерик Лапорт, призна, че доста футболисти са разочаровани от непрофесионалното отношение на клубовете в Саудитска Арабия и обмислят да напуснат. Джордан Хендерсън вече избяга от Ал Етифак и подписа с Аякс, докато в последните дни се говори все по-усърдно, че Карим Бензема също няма да играе повече за Ал Итихад.

“Да кажем, че съм добре. Но все пак промяната в сравнение с Европа е огромна и в крайна сметка всичко зависи от адаптацията”, разкри Лапорт, играещ в Ал Насър с Кристиано Роналдо.

“Трябва да признаем обаче, че и хората в Саудитска Арабия не правят нещата лесни за нас. И поради тази причина много играчи не са доволни от случващото се“, продължи испанският национал.

„Ние все пак работим всеки ден, преговаряме и нещата леко по леко се подобряват. Това все пак е нещо ново и за тях“.

„Ще ви дам простичък пример. Договорил си се за нещо, имаш подписан договор за това и въпреки това, те не искат да го изпълнят. Спорят и не приемат нещата по този начин. Това няма как да се случи в Европа. Там се грижат по-добре за играчите“.

„За момента не обмислям възможността да напусна. Не съм мислил за това. Ще видим как ще се развият нещата”, коментира Лапорт.