Отборът на Фиорентина направи пълен обрат срещу Лацио за 2:1 в мача от 5 кръг на Серия А. Срещата се игра на „Артемио Франки“ във Флоренция и предложи късна драма – с развърза в последните минути. За Ла Виола това бе първа победа от началото на кампанията в първенството, и двата гола на тима бяха от дузпа.

Римляните имаха малко по-сериозно предимство в по-големи епизоди от мача, но не успяха да го реализират. Именно Лацио поведе в 41-ата минута чрез защитника Марио Джила.

Малко след подновяването на играта на почивката обаче домакините изравниха чрез точно изпълнена дузпа от 27-годишния нападател Алберт Гудмундсон. Именно той се превърна в герой за феновете на Фиорентина, след като се разписа още веднъж от бялата точка в последната минута.

ВАР се намеси в ситуация, в която главният рефер Матео Марченаро не отсъди наказателен удар. След преразглеждане, обаче, съдията промени решението си, а Алберт Гудмундсон хладнокръвно прати топката в горния край на мрежата.

С успеха Фиорентина се изкачи на 10-о място в класирането с 6 точки, като Лацио остана на 7-ата позиция само с точка повече.