Онлайн аукцион от около 90 предмета, собственост на починалата футболна икона Диего Марадона, приключи без продажбата на къща и БМВ, но повечето от останалите вещи бяха продадени, съобщи организаторът на търга.

Аукционът на 19 декември бе удължен с няколко дни, след като най-скъпите предмети не успяха първоначално да привлекат купувачи. Първоначалният тричасов търг докара едва 26 000 долара, като над 1.4 млн. долара стойност на артикулите, собственост на бившата звезда на Барселона и Наполи, не получи никакви оферти, според изчисления на АФП.

До края на новия краен срок, къщата в Буенос Айрес, която Марадона подарил на родителите си, достигнала минимум 900 000 долара, все още не си намерила купувач – без такъв останал и луксозен модел на БМВ от 2017-а, оценен на 225 000 долара. Друг модел на марката, но от 2016, бил продаден за 165 000 долара. „За останалите получихме оферти във втория кръг, които сега ще бъдат представени пред съдия за одобрение“, заяви аукционерът Адриан Меркадо от Къща Групо Адриан Меркадо Субастас за АФП. Сред тях се включвали телевизори, фитнес оборудване и пътека. Търгът привлякъл купувачи от няколко латиноамерикански страни, Италия, Франция, Великобритания, Русия и Дубай.

Най-голямата единична оферта била 2150 долара в първия ден на аукциона за картина на бившия световен шампион от художника Лу Седова. Втората била снимка на Марадона с починалия кубински лидер Фидел Кастро, закупена за 1600 долара от купувач в Дубай. Сред останалите продадени предмети били яке на Наполи, тренировъчни панталони и кутия кубински пури. Меркадо заяви, че е оптимист за продажбата на апартамента на Марадона в морския курорт Мар дел Плата, за който очаквал официално предложение. Той се надявал и второто БМВ да получи предложение в следващите дни.

Това би оставило само къщата в Буенос Айрес, която е 700 кв.м. на собственост с 500 кв.м. парк, където родителите на Марадона живеели в продължение на 30 години. Продажбата бе наредена от съдия за изплащане на дълговете и разноските, натрупани от наследството на дон Диего, който почин от сърдечен удар на 25 ноември 2020, на 60-годишна възраст.