Преминаването на Кристиано Роналдо в Ал Насър е доказателство за амбициите за развитие на Саудитска Арабия във футболно отношение. Това заяви вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа.

Роналдо прекрати договора си с английския Манчестър Юнайтед малко преди началото на световното първенство, а дни след края му парафира с Ал Насър, осъществявайки един от най-неочакваните трансфери в историята на футбола. Португалецът, който пет пъти е печелил Шампионската лига и още толкова "Златната топка", безспорно е най-голямото име, което някога е отивало да играе по терените на Саудитска Арабия

"Преминаването на Кристиано е ясен знак, че Саудитска Арабия иска да развива този спорт. Това е негово решение, но и знак от страна на Рияд. Той е тук, за да печели титли", коментира Куртоа, който заедно със съотборниците си от Реал Мадрид е в Саудитска Арабия за турнира за Суперкупата на Испания.

"Трансферът на Кристиано е фантастичен. Желаем му всичко най-добро. Той е легенда на нашия клуб, както е и Гарет Бейл, който вчера обяви отказването си. Те двамата завинаги ще останат в сърцата на всички мадридисти", каза пред журналисти старши треньорът на Реал Карло Анчелоти.

Италианецът добави, че целта пред него и играчите му е спечелването на Суперкупата, която тимът взе и през миналия сезон.

"Титлите винаги са важни за нашия клуб. През миналата година спечелването на Суперкупата ни даде много увереност. Надявам се и сега нещата да се развият така. Трябва да се борим на всички фронтове. Настоящата ни цел е Суперкупата", коментира Анчелоти.

В сряда Реал Мадрид ще играе с Валенсия в първия полуфинал за Суперкупата, докато в четвъртък Барселона и Бетис ще определят втория финалист.

Автор: Георги Крумов/БТА