Новият селекционер на националния отбор на Нидерландия по футбол Роналд Куман повика петима футболисти, които нямат мачове за тима до момента. "Лалетата" ще играят европейски квалификации срещу Франция в Париж следващия петък и срещу Гибралтар в Ротердам на 27 март.

Двойката от Фейенорд Лутшарел Геертруида и Матс Вифер, както и вратарят на Андерлехт Барт Фербрюген ще бъдат част от тима за първи път. Защитникът на Нюкасъл Свен Ботман и нападателят на Аякс Брайън Броби са били викани и преди това, но нямат минути за отбора.

В състава се завръщат бившият капитан Джорджино Вайналдум и вратарят Йеспер Силесен. 32-годишният Вайналдум, който има 86 мача за Нидерландия, се възстановяваше след фрактура на крака през август и пропусна Световното първенство в Катар. Той не играеше в Пари Сен Жермен и в момента е под наем в Рома.

33-годишният Силесен, който е изиграл 63 срещи за "лалетата", изпадна изненадващо от състава за Мондиала по избор на тогавашния селекционер Луис ван Гаал. Централният защитник Стефан де Фрай, който загуби мястото си в Интер Милано, не бе извикан и от Куман./ БТА