Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман очаква международните мачове, планирани за края на май и началото на юни, да бъдат отменени поради избухването на пандемията причинена от коронавируса. Легендарният защитник вижда септември като по-вероятен прозорец за възобновяване на мачовете.

Тъй като голяма част от Европа бе блокирана, за да се опита да спре разпространението на COVID-19, приятелските срещи на Нидерландия срещу САЩ и Испания бяха отложени, а Европейското първенство бе отложено за 2021 година.

Куман заяви, че планираните мачове на неговата страна срещу Гърция на 28 май и Уелс на 6 юни също няма вероятност да се проведат.

„Първо мачовете в първенствата трябва да се възобновят, а след това е добре да се знае дали международните мачове ще се състоят“, заяви Куман пред нидерландският всекидневник Algemeen Dagblad.

“Между 1 и 9 юни все още има прозорец за провеждането на мачовете, но приемам новината така, сякаш тези двубои няма да се проведат“, добави още той.

Роналд Куман каза, че очаква първите международни мачове за всички национални отбори в Европа да бъдат в турнира за Лигата на нациите, които по план трябва да се проведат през септември, октомври и ноември.