Кристиано Роналдо разпространи изявление чрез социалните мрежи след поредния голов рекорд, който постави. Нападателят отбеляза два гола за победата на Португалия над Ирландия с 2:1 и стана най-резултатният футболист за национален отбор със 111 гола, подобрявайки рекорда на иранеца Али Даей, който има 109.

"От всички рекорди, които счупих по време на кариерата си - за щастие поставих няколко - този е много специален за мен и със сигурност е от постиженията, които ме правят истински горд.

На първо място, защото всеки път, когато представлявам страната си, е специален момент, защото знам, че защитавам Португалия и показвам на света какви са португалците.

Второ, защото мачовете на националните отбори винаги са имали много силно въздействие върху мен, докато растях и гледах моите идоли да играят за националния флаг на европейски и световни първенства.

Но накрая и най-вече, защото отбелязването на 111 гола за Португалия означава 111 момента като тези, които преживяхме тази вечер в Алгарве, моменти на обединение и щастие за милиони португалски граждани по целия свят. Всяка жертва си струва заради тях.

Друга причина да оценя това постижение толкова високо е, защото Али Даей е поставил стандартите на толкова високо ниво, че в един момент дори аз започнах да мисля, че може би никога няма да стигна този рекорд.

Поздравления за Даей, че държи рекорда толкова дълго и благодаря, че винаги ми показваше толкова много уважение всеки път, когато вкарвах и когато се приближавах все по-близо до неговите 109 гола.

Благодаря, Португалия. Благодаря на всички мои съотборници и противници, че направиха това пътуване толкова незабравимо. Нека продължим да се срещаме на терена през следващите години. Броенето още не е приключило", написа Роналдо в една от социалните мрежи.