Португалската суперзвезда на Ювентус Кристиано Роналдо е получил наградата си Golden Foot, съобщава официалната страница на Старата госпожа.
 
Още на 1 декември бе обявено, че Роналдо е лауреатът за тази година, но едва вчера той получи трофея. Забавянето е заради ограниченията заради пандемията от коронавирус.
 
Всички носители на приза Golden Foot оставят отпечатъците на краката си, които след това се добавят на Алеята на шампионите в Монте Карло.
 
Наградата се връчва ежегодно и се присъжда на футболисти за високи спортни постижения, като те трябва да бъдат на не по-малко от 29 години. 
 
"Да получа тази награда е особена чест за мен. Щастлив съм, че моите следи ще бъдат поставени редом до отпечатъците на велики шампиони. Благодаря на всеки един, който е гласувал за мене. Винаги се старая да играя, колкото се може по-добре и да отбелязвам голове", написа Ронлдо в Инстаграм.

Премията Golden Foot се връчва от 2003-а година. Роберто Баджо е първият победител, а след това наградата са получавали Павел Недвед, Андрей Шевченко, Роналдо, Алесандро дел Пиеро, Роберто Карлош, Роналдиньо, Франческо Тоти, Райън Гигс, Златан Ибрахимович, Дидие Дрогба, Андрес Иниеста, Самуел Ето'о, Джанлуиджи Буфон, Икер Касияс, Единсон Кавани и Лука Модрич.