Крилото на Тотнъм Стивън Бергвайн призна, че е малко вероятно да бъде сред титулярите в тима под ръководството на Антонио Конте и е готов за трансфер. Нидерландецът има 22 участия във Висшата лига през този сезон, но само в четири от тях е започвал от първата минута.

Общо той е записал 511 минути на терена, което е най-малкото от всички играчи, които все още са в клуба, с изключение на младия защитник Джо Родън, докато дори Деле Али, който премина в Евертън през януари, има повече игрово време. Конте даде на Бергвайн осем минути игра в края при победата с 3:1 над Лестър в неделя.

Попитан дали има шансове да пробие в титулярния състав на „шпорите“, 24-годишното крилото отговори:

„Тук? Честно казано не мисля така. Атаката работи добре, но не мога да играя много. Трансфер в Аякс и завръщане в Нидерландия със сигурност ще бъде опция за мен. Световното първенство предстои. Г-н Ван Гаал, националният селекционер, ме взе в отбора последния път, въпреки че не играх много“, каза Бергвайн.

„След това се връщаш в клуба си и почти не играеш. Срамота е, разбира се. През лятото наистина трябва да търсим решение. Ще видим кое е най-доброто и за двете страни“, допълни крилото.

В същото време „Times“ съобщава, че Аякс планира да възроди интереса си към Бергвайн през лятото. Амстердамци искаха бившия играч на ПСВ Айндховен още през януари, но тогава до сделка не се стигна.