Крилото на Наполи Адам Оунас не е изиграл нито минута на Купата на африканските нации поради сърдечни проблеми, заяви треньорът Джамел Белмади.

25-годишният футболист, който беше част от действащия шампион на Африка, наблюдава отстрани как Алжир отпада от състезанието още в груповата фаза. До момента той не е участвал и в нито един мач за Наполи през 2022 г.

„Решихме да запазим в тайна състоянието на Адам досега. Той даде положителна проба за COVID и последните тестове, които направихме, показаха нещо в сърцето му“, заяви селекционерът.

„Обамеянг и Лемина трябваше да напуснат турнира поради тази причина, не можехме да кажем всичко. Не бяхме давали публични новини, но сега мога да кажа, че играчът ще трябва да направи още тестове", продължи той.

25-годишният Оунас, който има договор с Наполи до 2023 г., почти не е взима участие през този сезон под ръководството на Лучано Спалети. Алжирското крило има 14 участия във всички състезания, за общо 339 минути. За това време той отбеляза два гола, като и двата бяха в Лига Европа.