Легендата на световния футбол Диего Марадона си донесе главоболия с поведението си при последната победа на своя тим Дорадос във втора мексиканска дивизия. След края на победния за отбора му мачс Тампико Мадеро в края на март, в пристъп на еуфория, гениалният аржентинец посвети трите точки на президента на Венецуела Николас Мадуро. 

Проблемът е, че официалната позиция на Мексико е срещу режима на наследника на Уго Чавес, затова Марадона отнесе глоба. Размерът ѝ не се съобщава, но е ясно, че е "солидна", поне за стандартите на втора мексиканска дивизия. 

Това изказване на аржентинеца беше изпълнено с политически послания. Освен с подкрепа към Мадуро, Дон Диего изригна и с обиди по адрес на американския президент Доналд Тръмп точно в момента, в който той искаше да ограничи бежанския поток от Мексико към страната си. 

Иначе Марадона беше много добър приятел с бившия президент на Венецуела Уго Чавес и отиде на погребението му преди години. Още тогава той установи близки връзки и с наследника му Николас Мадуро, като е една от малкото публични фигури, които го подкрепят.