Плановете на Дейвид Бекъм за построяването на стадион за неговия Интер Маями за пореден път удариха на камък. Този път причината е доклад за околната среда относно мястото на строежа, според който съставът на почвата, върху която трябва да се гради съоръжението, е много по-токсичен от очакваното.

Вестник „Маями Хералд” твърди, че анализът е открил замърсяване с арсеник, който надхвърля повече от два пъти допустимата от закона норма. Същият доклад алармира за наличието на опасни отломки в повърхностните слоеве на почвата, върху която се простира голф игрището „Мелрийз” (където е било непрестанно използвано през последните повече от 50 години). Съоръжението с обща площ от 131 акра до този момент изглеждаше като най-удачното място за изграждането на стадион и спомагателни съоръжение на обща стойност от 1 милиард щатски долара.

Тестовете на почвата под тревата говорят за това, че тя е била замърсена от пепелта, получена в резултат от работата на местен крематориум, който е бил затворен преди години. На доста места замърсяването се наблюдава изключително близо до повърхността – само на 15 сантиметра от нея. „Това е най-големият замърсен парк в портфолиото на града”, заяви председателят на общинската комисия Кен Ръсел. „Този факт наистина е притеснителен.”