Лявото крило на сръбския национален отбор Филип Костич изрази радостта си от класирането за Евро 2024 след равенството 2:2 с България.

"Свикнали сме да вървим по трудния път, но постигнахме целта си. След толкова години отиваме на Европейско първенство, всички сме много щастливи. Не трябваше да допускаме два гола, но отново обърнахме нещата в наша полза. За щастие точката ни устройваше, важното е, че отиваме на ново голямо първенство", каза Костич пред репортерите след мача.

Футболистът на Ювентус разкри, че треньорът Драган Стойкович е търсил спокойствие в отбора,  след като изненадващо българите поведоха с 2:1 в началото на второто полувреме.

"Треньорът ни посъветва да запазим спокойствие, да не се паникьосваме и че ще вкараме втория гол. Помоли ни да се успокоим, защото изпаднахме в ненужна нервност", каза Костич.

"Въпреки че мислим за Европейското първенство в Германия, в този момент няма значение кои ще бъдат съперниците ни там. Вече няма лесни противници, видяхте това тази вечер. Сега е време за празнуване, бира и плескавици, чухме, че тук са най-добрите", каза още Костич.