Президентът на Коринтианс призна, че е много вероятно Алешандре Пато да бъде продаден през лятото. Както е известно, Челси отказа да закупи футболиста, който игра под наем при тях през втората половина на миналия сезон, и сега той трябва да се прибере в своя клуб.

Бившият ас на Милан имаше много трудности в Англия най-вече по отношение на физическата си кондиция, тъй като пристигна на „Стамфорд Бридж“ с наднормено тегло. Пато изигра само 2 мача за „сините“, в които успя да се разпише веднъж. На 1 юли договорът между Челси и Коринтианс изтече, като англичаните не се възползваха от правото си да откупят правата на нападателя.

Очакваше се той все пак да попадне в плановете на бразилския гранд, при положение, че има година по договора си. „Пато ще има разговор с треньора през идните дни“, каза президентът на бразилците Роберто де Андраде.

„Шансовете му да напусне зависят от преговорите и различните оферти, които дойдат. Той ще е тук във вторник и ще тренира с отбора.“

„Лесно е да кажем сега, че сделката с Челси беше лоша. Ние не получихме нито технически, нито финансови ползи. От какъвто и ъгъл да я погледнем, сделката не беше добра.“

„Ние сме наясно с грешките си. Ако Пато остане, естествено, че ще играе. Ние му плащаме заплатата, при това положение защо да не го използваме?“, добави Де Андраде.