Бъдещето на Единсон Кавани остава загадка. Той почти не се радва на много възможности в Манчестър Юнайтед, дори и след идването на временния мениджър Ралф Рангник и изглежда вероятно той да продължи кариерата си на друго място след януари.

Барселона е един от големите фаворити за неговия подпис, въпреки че не е ясно дали ще могат да си го позволят, след като приключат операцията по трансфера на Феран Торес от Манчестър Сити. Сега изглежда, че има друг клуб, който е готов не само да отговори на предложението на Барса, но и да дори да го задмине - Коринтианс.

Първоначално изглеждаше, че Кавани ще остане в Европа. Барселона би било идеалното място за уругваеца, но има само една пречка - неговата заплата.

Коринтианс, според „Globoesporte“, има силното желание да го привлече. Братът на играча настоя, че те ще започнат преговори от 1 януари. Договорът на Кавани изтича през юни, но е вероятно той да не изкара на „Олд Трафорд“ до края на контракта. Смята се, че Юнайтед няма да застане на пътя му, ако Кавани си намери нов клуб.

Андре Кюри, който е агент на Кавани, подчерта, че нападателят няма да отиде в Бразилия, ако получи добра оферта от европейски клуб. Въпреки това, завръщането в Южна Америка не е напълно изключено.

„Той не е щастлив в Юнайтед. Знам как се чувства, защото почти подписа с Палмейрас миналия път. Той има собствено ранчо в Уругвай и обича да е близо до дома си, така че в този контекст няма да е невъзможно. Но очевидно, ако получи оферта от Барселона, той няма да отиде в Бразилия. Ако не стане с Барселона или друг клуб, който играе в Шампионската лига, тогава има шанс да се върне у дома“, каза Кюри.

Агентът на играча добави, че се чувства леко предпазлив относно финансовото състояние на „каталунците“.

„Не сме много сигурни какво се случва в Барселона. Работех там, когато те твърдяха, че Луис Суарес е твърде стар и ние платихме каквото трябва, за да може той да напусне, но след това те подписаха с Агуеро, който е дори по-възрастен от него. Изглежда клубът прави това, което не трябва от известно време. Кавани е голям играч и има техническите качества да играе в Барселона“, заяви още Кюри.