Венсан Компани успя да постигне доста добри неща в своята кариера. Белгиецът остави своя голям отпечатък в Манчестър Сити, а за много от феновете на "гражданите" е истинска легенда на клуба.  След като прекрати кариерата си, 34-годишният бивш защитник се пробва в треньорската професия. Към днешна дата Венсан Компани е мениджър на Андерлехт, а амбициите му са наистина големи. Бившият белгийски национал желае да постигне много и като мениджър и заяви, че се надява да достигне най-добрите. 
 
"В този момент съм треньор на Андерлехт и само това има значение.  Надявам се, че бъдещето е пред мен и ще постигнем много. Работя неуморно, уча се и желая да се развивам непрекъснато. Имам големи амбиции  и искам да оставя следа и на треньорския пост. Мисля, че като футболист постигнах значими успехи, дано и като наставник да бъда толкова добър. Не е изобщо лесно да си мениджър и е много по-трудно, отколкото да си на терена. 
 
Хората си мислят, че да си треньор в днешно време е лесна задача, само стоиш и гледаш, но почти никой не си дава сметка колко работа се изисква във всяко едно отношение. Също така ме дразни фактът, че някои бързат да ме сравняват с Гуардиола. Аз все още съм в началото на своя път и разликата между Андерлехт и Манчестър Сити е огромна.   Имам свой собствен стил на работа и не обичам сравненията. Нека не забравяме, че амбициите са едно, а реалността съвсем друга. Тепърва ще видим какво можем да постигнем в Андерлехт, екипът е страхотен и всички гледаме в една посока", коментира Компани.