Юрген Клоп ще печели около 10-12 милиона евро на година в Ред Бул. Тази седмица от компанията обявиха назначаването на бившия треньор на Ливърпул за шеф на футбола в организацията.

На новата си позиция 57-годишният специалист ще отговаря за стратегическото управление на международната мрежа от клубове на Ред Бул (включваща германския Лайпциг, австрийския Залцбург и американския Ню Йорк Ред Булс).

Според журналиста на Sky Sport Флориан Плетенберг Юрген Клоп умишлено е избрал тази роля и в момента не обмисля завръщане към треньорството, но позицията на треньор на националния отбор на Германия остава възможна опция за него.

Бившият наставник на Борусия и Ливърпул подписа дългосрочен договор с Ред Бул и е уверен, че може да се оттегли от него, ако има конкретна оферта, която иска да приеме.

Споразумението не съдържа клауза за обезщетение, но предвижда възможност за прекратяването му. Тази опция е била устно договорена от всички страни като въпрос на взаимно уважение, подчертава Плетенберг в публикацията си.

„Все още обичам футбола и обожавам да работя, а Ред Бул ми дава перфектната възможност за това. Бих желал да споделям опита си, който натрупах през годините“, сподели Юрген Клоп.